You are currently viewing NT brokeris: dažniausios NT pirkėjų klaidos
NT brokeris: dažniausios NT pirkėjų klaidos

NT brokeris: dažniausios NT pirkėjų klaidos

NT brokeris: dažniausios NT pirkėjų klaidos:

  1. Pernelyg delsiama arba atvirkščiai – skubama pirkti. Žinoma, pirkti pirmą apžiūrėtą butą būtų skubotas sprendimas – bet kuris patyręs NT brokeris jums patartų apziūrėti bent 10 objektų ir apmąstyti kiekvieno privalumus bei trūkumus. Vis dėlto ilgai laukti nereikėtų, nes per metus ar dvejus kainos gali smarkiai paaugti.
  1. Neįvertinamos savo finansinės galimybės. Tai ypač pasakytina perkant būstą su paskola. Paskolą dažniausiai reikia mokėti daugelį metų, todėl pagalvokite, kokios jūsų finansinės perspektyvos: darbo vietos stabilumas, karjeros galimybės. Taip pat, asmeninio gyvenimo planai – galbūt tuoksitės ar ketinate susilaukti vaikų – tai taip pat turės įtakos jūsų išlaidoms. O galbūt numanote, kad paveldėti turto arba atvirkščiai, atsiras finansinių įsipareigojimų giminaičiams, pavyzdžiui, teks išlaikyti į pensiją išėjusius tėvus?
  1. Trūksta derybų įgūdžių. Dažniausiai pardavėjai skelbimuose nurodo 10‒15 % didesnę sumą nei objektas iš tiesų vertas ir tai natūralu – savas turtas visuomet labiau vertinamas. Be to, iš pardavimo norima ir užsidirbti. Nebijokite derėtis, argumentuokite, kodėl siūlote būtent tokią kainą. Pasidomėkite, kiek kainuoja kiti panašūs objektai, kokie sandoriai buvo sudaryti pastaruoju metu, per paskutiniuosius 6 mėnesius – tai padės suprasti, kokia yra padėtis NT rinkoje. Kita vertus, jei visai nenumanote, kiek būstas iš tiesų vertas ir taupote laiką, pasikonsultuokite su specialistais – jums gali padėti šią sritį išmanantis NT brokeris.
  1. Nepatikrinami perkamo NT dokumentai, techninė būklė. Nebijokite pasirodyti priekabus – galbūt būstas atrodo gražiai, tačiau ar tikrai jis įrengtas kokybiškai, ar veikia visa įranga, instaliacijos? Gali būti, kad interjeras patrauklus, tačiau objektas pastatytas nekokybiškai arba pagailėta lėšų apdailai. Tokiu atveju gyvenant ims lįsti paslėpti trūkumai ir netrukus gali tekti naująjį būstą remontuoti. Svarbu ir įsitikinti, kad tvarkingi dokumentai – būstas neturi skolų, nėra įkeistas, pardavėjas tikrai turi teisę jį parduoti itt.
  1. Nesuderintos preliminarios sutarties detalės arba ji apskritai nepasirašoma. Preliminarioji pirkimo-pardavimo sutartis reikalinga, kad užsitikrintumėte, jog pardavėjas nepersigalvos paskutinę minutę. Preliminarioji sutartis įpareigoja sandorio dalyvius, apibrėžia sandorio sąlygas, nustato terminus – ji reikalinga tiek praktiniais sumetimais, tiek todėl, kad suteikia abiems pusėms psichologinio saugumo.
  1. Netinkama apžiūra. Apžiūrint būstą reikia atsižvelgti į daugybę detalių – ne tik kaip atrodo pats objektas, tačiau ir kokia jo aplinka, kaimynai, kaip vystoma infrastruktūra. Taip pat, kokie projektai kaimynystėje numatyti ateityje – pastarasis aspektas labai svarbus, nes tai, kaip būstas ir aplinka atrodo dabar, gali gerokai pasikeisti po penkerių ir dešimties metų – ar vis dar norėsite čia gyventi? Jei ne, ar lengva bus išnuomoti ar parduoti būstą?
  1. Ateities perspektyvų neįvertinimas. Galbūt NT objektas jums tinka ir patinka, tačiau ar patiks galimiems pirkėjams ar nuomininkams, jei nutarsite jį perleisti? Ar jo vertė kils, o gal atvirkščiai – yra rizikos, kad jis nuvertės? Bet kuris NT brokeris patvirtins, kad geriausias nekilnojamasis turtas – likvidus, taigi į šį aspektą būtina atsižvelgti.
Profesionalus NT brokeris Vilniuje

NT brokeris: dažniausios NT pirkėjų klaidos

Profesionali NT konsultacija Jums!

Urban Estate NT brokeris Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI