You are currently viewing Kaip derėtis, perkant būstą?
Profesionalus NT brokeris Vilniuje Darjuš Urbanovič

Kaip derėtis, perkant būstą?

  • Post author:
  • Post category:NT naujienos

Kaip derėtis perkant būstą?

Radus jums patinkantį butą arba namą ir nusprendus pirkti, ateina svarbus etapas – derybos dėl kainos ir sąlygų. Kaip teigia nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič, kartais pasitaiko, kad svajonių būstas pirkėjus labai nuvilia. Tarkime, paaiškėja statybų brokas, pardavėjo nuslėpti trūkumai arba kaimynystės problemos.

Nekilnojamo turto brokeris pataria, į ką atkreipti dėmesį derybose dėl būsimo pirkinio.

Išsiaiškinkite realią būsto vertę

Pasidomėkite, už kokią kainą parduodami kiti butai ar namai tame rajone, kiti to paties vystytojo projektai. Atminkite, kad pardavėjas visada nori parduoti už maksimalią kainą – ji nebūtinai atspindi tikrąją parduodamo turto vertę. Jei abejojate, būtinai pasikonsultuokite su savo NT brokeriu, kuris padės įvertinti jus dominantį objektą.

Argumentuokite savo siūlomą kainą

Jei prašote nuolaidos, paaiškinkite, kodėl. Mandagiai atkreipkite dėmesį į būsto trukumus – galbūt butas yra pirmame aukšte, gal nėra sandėliuko ar balkono, galbūt jam reikalingas kosmetinis remontas, greta yra triukšminga gatvė ar pan. Trūkumų visuomet galima rasti, tik svarbu juos aiškiai įvardyti ir nekritikuoti paties būsto ar savininkų.

Nepasiduokite emocijoms ir jų nedemonstruokite

Įtaigus ir draugiškas pardavėjas gali jus taip sužavėti, kad užsidegsite noru pirkti tuoj pat. NT brokeris D. Urbanovič pataria neskubėti – spontaniškas pirkinys gali greitai apkarsti. Jei savininkas būstą labai giria, netikėkite kiekvienu žodžiu – turite išgirsti pagrįstų argumentų, kodėl verta pirkti šį objektą.

Po pirmojo susitikimo su būsto savininku šiek tiek palaukite, apmąstykite situaciją, pasitarkite su artimaisiais, draugais, NT srities profesionalais. Naudingų įžvalgų suteiks patyręs NT brokeris – toks specialistas patars, į ką atkreipti dėmesį, pastebės, ko galbūt nepastebėjote, apie ką pamiršote paklausti.

D. Urbanovič taip pat įspėja derybose nedemonstruoti savo emocijų. Net jei butas ar namas labai patinka, nepulkite garsiai žavėtis ir girti, nes sumenkėja ūsų šansai nusiderėti kainą. Taip pat, jei kažkas nepatiko, piktai nekritikuokite, nedemonstruokite nepasitenkinimo – derybose svarbu išlikti dalykiškam ir bendrauti pagarbiai. Tuomet yra daugiau tikimybės, kad surasite kompromisą.

Bendraukite mandagiai, nespauskite pardavėjo

Žmogiškasis ryšys labai svarbus, ypač jei norite suderėti geresnę kainą. Jei pasiseks rasti bendrą kalbą su pardavėju, jeigu jam patiksite, pelnysite simpatiją, didesnė tikimybė, kad jis leis įtikinamas parduoti būtent jums ir jūsų sąlygomis.

Svarbu bendrauti mandagiai, parodyti pasitikėjimą pardavėju ir pačiam būti patikimu – nevėluoti į susitikimus, laikytis pažadų ir t.t. Klausinėkite atkakliai, tačiau neįkyriai, geresnės kainos taip pat prašykite argumentuotai, ją nurodykite realistišką – niekas nenorės parduoti turto pusvelčiui! Neskubinkite turto savininko, nekelkite ultimatumų ir nerodykite savo susierzinimo.

Aplinka ir kaimynai

Nekilnojamo turto brokeris D.Urbanovič taip pat pataria neapsiriboti tik pačiu būstu – susipažinkite su aplinka, pasidomėkite, kas bus jūsų kaimynai. Galite net pasibelsti į duris ir susipažinti, paklausinėti kaimynų apie namo (jei perkate butą daugiabutyje) ar apylinkių (jei perkate namą) ypatumus. Galbūt sužinosite tai, ką savininkas nutylėjo, o galbūt pamatysite, kad nenorėtumėte tokių kaimynų – kas žino, gal teks gyventi šalia agresyvių, asocialių, netvarkingų žmonių.

Specialistų nuomonė

Galiausiai, kai jau apsisprendėte pirkti būstą, pasikvieskite jį apžiūrėti specialistus – santechnikus, statybos specialistus, elektrikus. Jie gali pastebėti trukumų, apie kuriuos nenutuokiate, arba atkreipti dėmesį į dalykus, kuriuos netrukus gali reikėti remontuoti. Visa tai padės derantis dėl jums palankesnės kainos. Jei būsto savininkas nesutinka, kad apžiūrėti atvyktų specialistai, tai taip pat gali būti pavojaus signalas – sąžiningas pardavėjas neturi ką slėpti.

NT brokeris Vilniuje

Kaip derėtis, perkant būstą?

Atstovavimas perkant nekilnojamąjį turtą

Klauskite profesionalaus NT brokerio! Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI