You are currently viewing Nekilnojamo turto vertintojai ir turto vertinimas
Nekilnojamo turto vertintojai

Nekilnojamo turto vertintojai ir turto vertinimas

  • Post author:
  • Post category:NT naujienos

Jei ketinate parduoti nekilnojamąjį turtą, kiekvienas NT brokeris ar kitas NT specialistas jums patvirtins, kad būtina atlikti objekto vertinimą. Kokia tai procedūra ir kam ji reikalinga?

Nekilnojamo turto vertinimas vertinimas padeda nustatyti realią  objekto kainą dar tik ruošiantis sandoriui. Prieš sudarant preliminarią pirkimo-pardavimo sutartį, pardavėjas sužino, kiek jo turtas vertas, o pirkėjas – kad nepermoka už įsigyjamą objektą. Be to, turto vertinimą atlikti reikalauja nemažai oficialių įstaigų ir paslaugų teikėjų, pavyzdžiui, bankas, suteikiantis paskolą – be turto vertinimo paskolos negausite. Taip pat draudimo bendrovės, finansų, valstybinės įstaigos reikalauja turto vertinimo.

Šią paslaugą teikia nekilnojamo turto vertintojai, jie taiko įvairius metodus. Šie specialistai apžiūri objektą, įvertina jį pagal tam tikrus kriterijus (pvz. remiasi jau įvykusių sandorių vidurkiu) ir per savaitę dvi pateikia ataskaitas. Tiesa, procesas gali užtrukti ilgiau, jei objektas sudėtingesnis.

Svarbu žinoti, kad bankai priima tik oficialių, licencijuotų nekilnojamojo turto vertintojų ataskaitas. Todėl, prieš užsisakydami paslaugą, įsitikinkite, kad NT vertintojas ar įmonė turi sertifikatą ir vertinimas bus pripažintas banko. 

NT vertinimą taip pat gali atlikti nekilnojamojo turto brokeris, kuris padės nustatyti preliminarią pardavimo kainą. Šiuo atveju pasitelkti į nekilnojamojo turto brokerį tikrai verta, nes NT brokeris turi patirties ir žinių, leisiančių tiksliai nustatyti realistišką pardavimo kainą.

Kiek kainuoja ši paslauga? Nekilnojamojo turto vertintojų paslaugos kainuoja nuo 200 iki 500 eurų, NT brokerių – maždaug 100 eurų, o tiksli kaina priklauso nuo objekto dydžio bei įvairių parametrų.

Profesionali NT brokerio konsultacija

Nekilnojamo turto vertintojai ir turto vertinimas

Užsisakyk profesionalią NT konsultaciją!

Urban Estate NT brokeris Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI