You are currently viewing NT brokeris: dažniausios klaidos parduodant nekilnojamąjį turtą
NT brokeris: dažniausios klaidos parduodant nekilnojamąjį turtą

NT brokeris: dažniausios klaidos parduodant nekilnojamąjį turtą

Kiekvienas NT brokeris patvirtins – parduodant NT vien turėti gerą objektą nepakanka, reikia ir mokėti rasti jam pirkėją. Tinkamai reklamuoti parduodamą objektą, jį paruošti ir rengti apžiūras reikia mokėti. Geriausiai išsamiai jus pakonsultuos profesionalus NT brokeris – štai tik keletas aspektų, kuriuos reikėtų turėti omenyje: 

 

Neteisingai nustatyta kaina 

Čia galima suklysti į abi puses – butą pervertinti arba nuvertinti. Jei prašote daugiau, nei butas vertas rinkoje, natūralu, kad pirkėją rasti bus sunku. Kita vertus, pernelyg kuklindamiesi rizikuojate savo turtą parduoti pigiau, nei galėtumėte. Savarankiškai nustatydami kainą galite būti per daug subjektyvus, todėl geriausia pasikonsultuoti su NT brokeriu. 

 

Netvarkingi dokumentai

Suradus pirkėją teks labai nusivilti, jei paaiškės, kad trūksta reikiamų dokumentų arba išlįs teisinių nesklandumų. Pavyzdžiui, paaiškės, kad turite įsiskolinimų, nesutvarkyta kadastro byla, sklypo planas ar panašiai. Tokie dalykai gali atbaidyti pirkėją ir paiešką teks pradėti iš naujo. Dar vienas svarbus dalykas – preliminarioji pp sutartis. Ją pasirašyti svarbu, kad įtvirtintumėte žodinį susitarimą ir aptartumėte visas detales.

 

Netinkamai rengiamos apžiūros

Labai svarbu parodyti objektą kuo didesniam skaičiui interesantų, taigi nusiteikite kuriam laikui atidėti kitą veiklą. Butą gali tekti rodyti ir rytais, ir vakarais, ir savaitgaliais, teks į savo erdvę įsileisti nepažįstamų žmonių. Tačiau atminite – jūs tai darote su tikslu – rasti geriausią pirkėją. Jokiu būdu neapsiribokite tik keliomis dienomis arba tik tam tikromis valandomis – ieškant pirkėjo reikalingas lankstumas. 

 

Ne mažiau svarbu ir paruošti būstą apžiūroms

Suprantama, kad butas turi būti švarus, tvarkingas, tačiau svarbios ir smulkmenos – sutvarkyta aplinka (kiemas, takas, priengis, bendrosios erdvės aplink), malonus kvapas (jis stipriai veikia emocijas pasąmonės lygeniu), jauki atmosfera. Leiskite potencialiam pirkėjui įsivaizduoti, koks būtų jausmas čia gyventi. Kiek įmanoma, pašalinkite asmeninius daiktus ir nereikalingas interjero detales. Tegu būstas atrodo lyg naujas, nesuasmenintas, kad žmogus pajustų, jog gali šią erdvę paversti sava. Jei bute gyvenate su mažais vaikais ar gyvūnais, pasistenkite, kad apžiūros metu jie netrukdytų ir neblaškytų dėmesio, pasirūpinkite, kad nesijaustų specifinio gyvūnėlių ar jų kraiko kvapo.

 

Per didelės arba per mažos investicijos

Jei butą parduodate, didžiulis remontas ir visiškas atnaujinimas nereikalingi – sugaišite laiko ir išleisite pinigų, o juk pirkėjas galbūt mieliau įsirengtų būstą pagal savo skonį. Kita vertus, sutaisyti akivaizdžiai sulūžusius ir neveikiančius daiktus būtina – elektros instaliacijos turi būti tvarkinga, nepalikite sugadintų baldų, neveikiančios buitinės technikos ir pan. 

 

Klaidos derybose

Mokėjimas bendrauti – labai svarbu. Būkite mandagus, kantrus, sąžiningas, nespauskite pirkėjo ir neįkyrėkite – leiskite pirkėjui apsipręsti laisva valia. Derėdamiesi dėl kainos, pagrįskite savo argumentus – kodėl butas vertas būtent tiek, kokie jo privalumai, perspektyvos. Išklausykite potencialų pirkėją, sąžiningai atsakykite į klausimus.

 

Slepiami busto trūkumai, kurie anksčiau ar vėliau išlenda į šviesą

Nemeluokite ir nieko neslėpkite – vėliau aptikęs defektų pirkėjas gali pareikšti pretenzijų, be to, taip elgtis tiesiog nesąžininga. 

 

Per mažai reklamos

Parduodamą turtą galite reklamuoti ir žodžiu, skleisdami žinią draugams, kolegoms, pažįstamiems. Taip pat paskelbkite socialiniuose tinkluose, specializuotuose portaluose ir pan. Profesionalus NT brokeris padės suformuluoti skelbimą taip, kad jis būtų kuo patrauklesnis, patars, ką akcentuoti ir pasirūpins efektyvia jo sklaida.

Jei norite, kad būsto pardavimas vyktų kuo sklandžiau ir greičiau, užsisakykite profesionalaus NT brokerio konsultaciją – išvengsite klaidų ir sutaupysite laiko.

Profesionali NT brokerio konsultacija

NT brokeris: dažniausios klaidos parduodant nekilnojamąjį turtą

Profesionali NT konsultacija Jums!

Urban Estate NT brokeris Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI