Būsto pardavimas: savarankiškai ar su nekilnojamo turto brokerio pagalba?
Būsto pardavimas

Būsto pardavimas: savarankiškai ar su nekilnojamo turto brokerio pagalba?

Nekilnojamo turto pardavimas iš pirmo žvilgsnio atrodo ypač paprasta. Nusprendėte parduoti būstą, įkėlėte skelbimą į skelbimų portalą, sulaukėte skambučio, aprodėte savo būstą, susitarėte ir pardavėte. Tačiau ar tikrai taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio? Nekilnojamo turto brokeriai vieningai tvirtina – iš tiesų tai yra ilgas, atsakingas ir nemažai pastangų reikalaujantis procesas. Taigi, būsto pardavimas: savarankiškai ar su nekilnojamojo turto brokerio pagalba?

Pažvelkite į parduodamą turtą būsimo pirkėjo akimis

Prieš pradedant būsto pardavimo procesą, reikėtų atsižvelgti į tai, kad pirkėjai ieško kuo patrauklesnio, išvaizdesnio būsto už jiems priimtiną kainą. Rekomenduotina pažvelgti į parduodamą turtą būsimo pirkėjo akimis: ar tvarkingas būstas? Ar nereikia smulkaus remonto? Galbūt sulūžusios baldų rankenėlės, blogai užsiveria durys ar nesandarūs langai? Netvarkingas šalia namo esantis sodelis ar pastato laiptinė? Tai tik keli kritiniai aspektai, kuriuos matys ir gana kategoriškai vertins potencialus pirkėjas. Kartu su patyrusiu NT brokeriu lengviau priimsite sprendimus, kokius pakeitimus būtina padaryti. 

Žmonės, kurie nusprendžia patys parduoti būstą, dažnai daro vieną ir tą pačią klaidą – netinkamai jį įkainoja. Nekilnojamo turto vertės nustatymas priklauso nuo daugelio faktorių: vietos mieste, būsto išplanavimo, statybos metų, buto ar namo būklės, tvarkingumo, pardavimo sandorių tame rajone. Todėl dažniausiai maksimaliai teisingai įvardyti kainą galės tik profesionalus nekilnojamo turto vertintojas.

Reklama 

Pasirengus pardavimui ateina laikas kuo plačiau paskleisti žinią apie parduodamą būstą. Privatūs pardavėjai dažnai apsiriboja paprasta buitine fotosesija ir skelbimais keliuose populiariausiuose skelbimų portaluose ir socialiniuose tinkluose. Ar to pakanka? Deja, kartais nepasiseka ir pirkėjų tenka laukti net ne vienerius metus. 

Tuo tarpu patyręs specialistas ne vien kelia skelbimus į įvairius skelbimų portalus, tačiau ir peržvelgia savo sukauptą klientų bazę bei dalinasi informacija apie parduodamą nekilnojamą turtą su kolegomis NT brokeriais. Todėl tikėtina, kad būstą pavyks parduoti žymiai greičiau ir ‘geriau’. Žinoma, pardavimo greitį lemia ir panašaus nekilnojamo būsto pasiūlos dydis parduodamu laikotarpiu, būsto likvidumas bei jo vieta. 

Apžiūrų organizavimas

Susitikimų su potencialiais pirkėjais organizavimas pareikalaus nemažai laiko, be to, laukia ne vienas ar du susitikimai. Pokalbių su susidomėjusiais žmonėmis metu teks įrodyti, kad parduodamo buto, kotedžo ar namo kaina tikrai atitinka kokybę. Būtina pasiruošti ir žinoti būsto technines charakteristikas, planus, informaciją apie būsto pirkimo sutarčių sudarymą, privalomus mokesčius.  

Sudarius sandorį, reikia jį oficialiai įtvirtinti: pasirašyti preliminarią turto pirkimo-pardavimo sutartį, aptarti svarbiausias sąlygas bei sandorio detales. Vėliau pasirašyti pirkimo-pardavimo sutartį pas notarą. Pasitaiko atvejų, kuomet tenka pasirūpinti paveldėjimo, ištuokos metu įgyto turto dalies, nebaigtos mokėti paskolos ar netinkamai užregistruoto turto klausimais.

Laikas – pinigai 

Nekilnojamo turto brokeris jums gali padėti sutaupyti brangaus laiko – suorganizuoti remonto darbus, nustatyti būsto kainą, atlikti profesionalią, būsto privalumus išryškinančią fotosesiją. Taip pat rengti susitikimus su potencialiais pirkėjais, pasirūpinti ir sutvarkyti būsto pardavimui būtinus dokumentus, įvykdyti sandorį. Taigi šiuo gyvenimo etapu profesionalus NT brokeris taps tikru pagalbininku, taip pat konsultuos, palaikys draugiškus santykius ir pardavus būstą.

Įvertinti nekilnojamo turto pardavimo ar įsigijimo galimybes ir poreikius, taip pat visais kitais iškilusiais klausimais dėl pardavimo, pirkimo, būsto paskolos, reikiamų dokumentų jums padės nekilnojamo turto brokeris Darjuš Urbanovič. Turite klausimų? Pakalbam jau dabar!

Pirkti ar statyti namą pačiam?

Būsto pardavimas: savarankiškai ar su nekilnojamo turto brokerio pagalba?

Užduokite klausimus Urban Estate NT brokeriui Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI