You are currently viewing Preliminarioji pirkimo-pardavimo sutartis. Kam jos reikia ir kaip paruošti tinkamą?
Preliminarioji pirkimo-pardavimo sutartis

Preliminarioji pirkimo-pardavimo sutartis. Kam jos reikia ir kaip paruošti tinkamą?

Preliminarioji pirkimo-pardavimo sutartis

Jei ketinate pirkti arba parduoti nekilnojamą turtą, NT brokeris patars jums pirmiausia sudaryti preliminariąją sutartį. Šis dokumentas labai svarbus – patariama neskubėti su galutiniu sandoriu, kol neturite preliminariosios sutarties. Kokia tai sutartis ir kodėl ji reikalinga?

Ši sutartis apsaugo abi sandorį sudarančias šalis. Žodinio susitarimo anaiptol nepakanka – svarbu esmines būsimo sandorio detales patvirtinti raštu. Rašytinė sutartis tiksliai apibrėžia sąlygas, įpareigoja abi puses ir užtikrina, kad vėliau nekils nesususipratimų. Preliminariosios sutarties formuluotė gali skirtis, tačiau keletą punktų būtina įtraukti. Sutartyje reikia apibrėžti parduodamo ar perkamo NT kainą, atsiskaitymo sąlygas, avanso dydį ir mokėjimo terminus, atsakomybę už įsipareigojimų nesilaikymą.

Taip pat reikia numatyti, kas apmoka notaro paslaugas, galima įtraukti ir įvairių papildomų sąlygų bei garantijų. Svarbu sutikrinti pirkėjo ir pardavėjo duomenis, taip pat duomenis apie NT objektą – ar viskas įvardyta teisingai.

Jei nesate tikri, kaip formuluoti sutartį ir kokias sąlygas į ją įtraukti, pasikonsultuokite su nekilnojamojo turto brokeriu. Patyręs NT specialistas patars, į ką atkreipti dėmesį ir padės paruošti reikiamus dokumentus.

Preliminarioji pirkimo-pardavimo sutartis gali būti koreguojama abiems pusėms sutarus, jeigu tai leidžia įstatymas. Štai kodėl sudarant šią sutartį būtinas tikslumas ir atidumas. Dėl bet kokių sąlygų išbraukimo ar naujų įtraukimo turi sutikti abi sandorio pusės – vienašališkai tai daryti draudžiama. 

Už sutarties sąlygų nevykdymą numatyta civilinė atsakomybė. Nekilnojamojo turto brokeris jus įspės, kad neįvykdžius sutartyje apibrėžtų įsipareigojimų, turėste kitai pusei atlyginti dėl to jos patirtas išlaidas. Tai reiškia, kad kita pusė gali teisme reikalauti padengti kitus nuostolius dėl netesybų.

Jei dėl susiklosčiusių aplinkybių pirkėjui ir pardavėjui per nustatytą terminą nepavyksta sudaryti pagrindinės sutarties, jos galiojimas tiesiog pasibaigia. Kita vertus, jeigu po preliminariosios sutarties pasirašymo viena šalis ima vengti pasirašyti pagrindinę sutartį, nevykdo įsipareigojimų arba apskritai atsisako sudaryti galutinį sandorį, ta šalis taip pat privalo atlyginti kitai šaliai šios patirtus nuostolius.

Jei nesate tikri, kokias sąlygas norėtumėte įtraukti į preliminariąją pirkimo-pardavimo sutartį, būtinai kreipkitės į šios srities specialistus. Šis dokumentas itin svarbus, todėl jį reikia suformuluoti kruopščiai ir atidžiai – jums pravers patyrusio NT brokerio pagalba. Mūsų specialistai teikia išsamias konsultacijas ir parengia preliminariąją sutartį. Jei norėtumėte pasikonsultuoti, nedvejodami susisiekite su mumis.

Profesionali NT brokerio konsultacija

Preliminarioji pirkimo – pardavimo sutartis

Užsisakyk profesionalią NT brokerio konsultaciją!

Urban Estate NT brokeris Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI