You are currently viewing NT brokeris pataria: kaip išnuomoti butą?
Kaip išnuomoti butą?

NT brokeris pataria: kaip išnuomoti butą?

  • Post author:
  • Post category:NT naujienos

Nors atrodo, kad nuomojamų butų paklausa didelė, ypač sostinėje, išnuomoti butą nėra taip paprasta, kaip galite pamanyti. Daug aspektų – nuo reklamos iki derybų ir dokumentų sutvarkymo – lemia šio proceso spartą ir sklandumą.

Nekilnojamojo turto brokeris patars jums atkreipti dėmesį į keletą esminių dalykų.

Pirmiausia, butą reikia tinkamai paruošti ir reklamuoti

Butas turi būti tvarkingas, švarus – ne tik nuotraukose, bet ir tikrovėje, kai potencialūs nuomininkai ateina jo apžiūrėti. Nebandykite nuotraukose buto pateikti geriau, nei jis iš tiesų atrodo ar slėpti trūkumų – taip tik sugaišinsite savo ir interesantų laiką. 

Nustatykite realistišką kainą

Vėlgi, taip sutaupysite laiko. Antraip galite sulaukti lankytojų, kurie ateis tik iš smalsumo, bet neišgalės mokėti per brangios nuomos ir galiausiai pasirinks kitą, pigesnį variantą.

Kam nuomoti?

Žinoma, visi pageidaujame tvarkingų ir mokių nuomininkų. NT brokeris įspėja – mokus nebūtinai yra tas, kuris pasiūlo didžiausią kainą. Neskubėkite priimti to, kuris siūlo mokėti daug – susipažinkite su žmogumi, įsitikinkite, kad jis – rimtas, sąžiningas, kad nedings po poros mėnesių ir kad tikrai įstengs mokėti sutartą sumą. Jei norite paprastesnio ir sklandesnio proceso, patikėkite nuomininko paiešką profesionalui. Nekilnojamo turto brokeris patars, kaip geriausia reklamuoti būstą, gali organizuoti apžiūras ir pasirūpinti nuomos įforminimu bei vėliau palaikyti ryšį su nuomininkais – tai sutaupys jums nemažai laiko.

Nuomos sutartis

NT brokeris taip pat padės jums parengti nuomos sutartį – tai labai svarbus dokumentas, padėsiantis jums apsaugoti savo nuosavybę. Atminkite – žodinių įsipareigojimų nepakanka, būtinai pasirašykite sutartį ir nesidrovėkite prašyti užstato arba avanso. 

Sutartyje turi būti numatytas nuomos terminas, mokėjimo sąlygos, šalių atsakomybė ir kiti svarbūs aspektai. Sutarties sąlygos ir formuluotė gali būti įvairūs, galima įtraukti papildomų punktų, todėl ją rengiant geriausia pasitarti su profesionalais.

Ar vertai nuogąstauti dėl šeimų su vaikais?

Tikrai ne – pasak NT specialistų, tereikia nuomos sutartyje apibrėžti sąlygas dėl žalos atlyginimo. Nuomotojai dažnai baiminasi, kad maži vaikai apgadins patalpas, išteplios baldus. Jausitės saugiau, jei sutartyje numatysite žalos atlyginimo sąlygas. Beje, tas pats galioja ir nuomojant būstą nuomininkui su gyvūnais. 

Nuomos sutarties užregistravimas Registrų centre

Sudarius sutartį ją reikia užregistruoti Registrų centre – tai galite padaryti ir elektroniniu būdu. Registruota sutartis įgyja juridinę galią ir bus jums naudinga, jei kreipsitės į teismą.  

Mokesčiai

Nuomoti butą galima pagal verslo liudijimą arba pagal individualios veiklos pažymą. Kaip labiau apsimoka, priklausys nuo nuomos tipo – ar ji bus ilgalaikė, ar trumpalaikė.  

Jei nesate tikri, kuris būdas jums tinkamesnis, pasitarkite su NT brokeriu. Profesionalus nekilnojamo turto brokeris padės jums ne tik surasti patikimus nuomininkus, bet ir parengti sutartį ir įsitikins, kad nepamiršite svarbių detalių.

Profesionalus NT brokeris Vilniuje

Kaip išnuomoti butą?

Užsisakyk profesionalią NT brokerio konsultaciją!

Urban Estate NT brokeris Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI