You are currently viewing NT brokeris: ką būtina patikrinti prieš perkant butą?
NT brokeris: ką būtina patikrinti prieš perkant butą

NT brokeris: ką būtina patikrinti prieš perkant butą?

Jei nusprendėte pirkti butą, atlikite namų darbus – patikrinkite keletą svarbių dalykų, kad išvengtumėte nusivylimo, nesusipratimų ar finansinių nuostolių. NT brokeris pataria: ką būtina patikrinti prieš perkant butą?

Štai į ką pravartu atkreipti dėmesį:

  • Būtina patikrinti registrų centro išrašą apie objektą – taip išvengsite nemalonių staigmenų. Įsitikinkite, kad objektas neturi įsiskolinimų, patikrinkite, kokia jo paskirtis (ar tikrai tokia, kaip teigia pardavėjas), baigtumas. Patikrinkite ar jis nuosavybes teise tikrai priklauso parduodantiems asmenims, nėra ginčijamas, įkeistas ir pan.
  • Patikrinkite kadastrinių matavimų bylą – ar jums pateiktas objekto planas atitinka realią situaciją.
  • Daugeliui aktualus aspektas – šildymo sąskaitos. Nesidrovėkite paprašyti savininkų parodyti naujausias sąskaitas už keletą žiemos mėnesių (Vilniaus miesto kainas galima patikrinti čia.)
  • Aplinka bei kaimynai – taip pat svarbu. Pasikalbėkite su kaimynais, apžiūrėkite aplinką, sužinokite, ar NT objektu rūpinasi bendrija ar administruojanti įstaiga.
  • Patartina apžiūrėti būstą bent du kartus – pavyzdžiui, ryte bei vakare, palyginti apšvietimą, įvertinti, kaip jis keičiasi keičiantis metų laikams (ar yra lapuočių medžių, kurie teiks pavėsį, arba pernelyg temdys šviesą).
  • Įvertinkite, ar pakanka vietos automobiliui visiems kaimynystės gyventojams, ar aplinka draugiška šeimai – ar yra žaidimo aikštelių, žaliųjų erdvių. 
  • Jei butui reikia remonto, atvažiuokite su statybininkais ir apdailininkais, kurie padės įvertinti, kiek kainuos ir kiek užtruks remontas (galime rekomenduoti savo statybininkus ir baldų gamintojus).
  • Jei perkate butą naujos statybos projekte, pasinagrinėkite NT vystytojų ir rangovų istoriją, apžiūrėkite jų jau užbaigtus objektus.
  • Jei butą parduoda NT brokeris, pasidomėkite jo reputacija, klientų atsiliepimais apie NT brokerį ir jo atstovaujamą NT agentūrą.
  • Įdėmiai išnagrinėkite preliminarią pirkimo pardavimo sutartį – geriausiai, jei jus pakonsultuos NT brokeris arba teisininkas, kuris patars, į ką atkreipti dėmesį.
  • Vienas svarbiausių aspektų – reali turto vertė, kuri kartais gali gerokai skirtis nuo pardavėjo prašomos kainos. Būsto vertę sužinoti padės turto vertintojas.
  • Jei norite apsidrausti dar labiau, atlikite buto ir savininko mini patikrą „Google“ paieškos sistemoje – niekada negali žinoti, kokių staigmenų gali pateikti tokia paieška!
  • Įvertinkite įsigyjamo būsto ateities perspektyvas bei likvidumą – ar lengva bus jį parduoti ar išnuomoti, kaip keisis aplinka, kokie statybos ar vystymo projektai numatyti kaimynystėje po keleto metų.
  • Ir, žinoma – kritiškai įvertinkite savo finansines galimybes. Būsto įsigijimas, ypač, jei imsite paskolą, neturėtų būti spontaniškas sprendimas. Jei dvejojate, jums visuomet padės patyręs NT brokeris, taigi nesidrovėkite kreiptis pagalbos.

Teikiame buto patikros paslaugą ir konsultaciją prieš įsigyjant nekilnojamąjį turtą, galime patikrinti objektą ir pakonsultuoti visais aktualiais NT įsigijimo klausimais. NT brokerio konsultacijos kaina – 100 eurų, apžiūra su statybininkais papildomai kainuoja 100 eurų. 

Profesionali NT brokerio konsultacija

NT brokeris: ką būtina patikrinti prieš perkant butą? Profesionali NT brokerio konsultacija Jums!

Urban Estate NT brokeris Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI