You are currently viewing NT brokeris: butas ar namas – ką geriau pirkti?
NT brokeris: butas ar namas – ką geriau pirkti?

NT brokeris: butas ar namas – ką geriau pirkti?

  • Post author:
  • Post category:NT naujienos

„NT brokeris: ką geriau įsigyti – butą ar namą?“

Šį klausimą dažnai išgirsta kiekvienas NT brokeris. Vieno teisingo atsakymo nėra – abu būsto tipai gali būti tinkamas pasirinkimas. Tiesiog reikia įvertinti savo poreikius, prioritetus, artimesnio ir tolimesnio laikotarpio planus bei perspektyvas ir gyvenimo aplinkybes. 

Visada pravartu pasikonsultuoti su patyrusiu NT brokeriu, kuris atkreips jūsų dėmesį į svarbiausius pasirinkimo aspektus ir pasidalins profesionalo patarimais bei įžvalgomis.

Sprendžiant, ką geriau pirkti – butą ar namą – pravartu sudaryti pagrindinių kiekvieno būsto tipo privalumų ir trūkumų sąrašą. Ir tuomet nuspręsti, kas jums aktualiausia dabar ir kas gali būti svarbiau ar nebe taip svarbu ateityje, pvz šeimyninė ar finansinė padėtis.

Tie, kurie renkasi namą, paprastai įvardija tokius privalumus: daugiau erdvės (namui priklauso sodas ar kiemas), daugiau privatumo ir laisvės. Kaimynams netrukdys jūsų triukšmas. Savo kieme galite vilkėti, ką norite, karštą vasaros dieną degintis pievelėje ir pan. – ir dažniausiai pigesnis pragyvenimas. 

Tuo tarpu pirkėjai, kurie teikia pirmenybę butui, pateikia tokius argumentus – paprastesnė priežiūra, didesnis likvidumas. Taip pat paprastesnis susisiekimas su miesto centru ir daugiau paslaugų bei pramogų.

Taigi, butas ar namas – ką geriau pirkti? Kiekvienas NT brokeris patvirtins, kad būsto vieta yra vienas svarbiausių, o galbūt ir pats svarbiausias kriterijus, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Butą galima įsigyti ir miesto centre arba šalia jo, tuo tarpu nuosavi namai dažniausiai būna priemiesčiuose. Tai reiškia, kad, renkantis kokį būstą pirkti, reikia atsakyti sau ir į dar vieną klausimą – kur geriau gyventi – mieste ar užmiestyje? 

Tikriausiai daugelis sutiks, kad namas užmiestyje tinka jaunoms šeimoms – vaikai auga gryname ore, gamtos apsuptyje, turi daugiau erdvės. Toks būstas patiks ir tiems, kurie nori užsiimti sodininkyste ar daržininkyste, augina naminių gyvūnų.

Tuo tarpu jauniems vienišiams arba jaunai porai be vaikų toks būstas gali netikti, nes užmiestyje bus mažiau pramogų, trūks socializacijos, bus sunkiau pasikviesti svečių. Atstumas nuo miesto centro bus problema ir tiems, kurie gyvena aktyvų kultūrinį gyvenimą, nes neišvengiamai teks kasdien daug laiko praleisti automobilyje.

NT brokeriai sutinka, kad klientams užmiestyje dažnai kliūva infrastruktūros trūkumas. Užmiestyje mažiau sporto klubų, laisvalaikio leidimo centrų, įvairių paslaugų (kirpyklų, siuvyklų, pašto skyrių ir pan.). Šiuo požiūriu butas mieste, ypač miesto centre, laimi – daugybė paslaugų yra lengvai pasiekiamos.

Butas mieste bus geresnis pasirinkimas ir pagyvenusiems žmonės, norintiems būti šalia poliklinikų, vaistinių, parduotuvių, įvairių socialinių paslaugų. Ir, žinoma, nevairuojantiems – susisiekimas su miesto centru iš miesto rajonų daug geresnis nei iš užmiesčio. 

Taigi – argumentų netrūksta abiems pusėms. Ko gero, idealiausias variantas būtų nuosavas namas netoli miesto, vietovėje, kur gerai išvystyta infrastruktūra ir patogus susisiekimas su miesto centru.

NT brokerio paslaugos Vilniuje

NT brokeris: butas ar namas – ką geriau pirkti?

Klauskite NT brokerio Vilniuje Darjuš Urbanovič

Tel: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt