You are currently viewing Tarpininkavimas parduodant nekilnojamą turtą. Ką svarbu žinoti?
Tarpininkavimas parduodant NT

Tarpininkavimas parduodant nekilnojamą turtą. Ką svarbu žinoti?

Parduoti savo nekilnojamąjį turtą – ne tokia paprasta užduotis, kaip gali pasirodyti. Tarpininkavimas parduodant nekilnojamą turtą, į ką atkreipti dėmesį?

Jei tvirtai apsisprendėte parduoti nekilnojamąjį turtą ir ypač – jei tai darote pirmą kartą ir ne itin gerai išmanote šią sritį. Pravartu į pagalbą pasitelkti patyrusį nekilnojamojo turto specialistą. Gerai savo darbą išmanantis NT agentas padės jums parduoti greičiau, sklandžiau ir pelningiau. 

Kodėl verta pasinaudoti NT agento pagalba? Pirmiausia – todėl, kad šios srities ekspertas padės efektyviau organizuoti procesą. Jei pardavimas organizuojamas sėkmingai, namui ar butui mieste pirkėjas surandamas pakankamai greitai. Jei pirkėjo paieškos užtrunka ilgiau, tai ženklas, kad kažką darote ne taip, o klaidų gali būti daugybė.

Savo darbą išmanantis nekilnojamojo turto agentas jums patvirtins, kad reikia atsižvelgti į daugybę detalių – nuo kainos nustatymo (šis aspektas labai svarbus!), reklamos kiekio ir tinkamų jos kanalų parinkimo itt. Taip pat nemažiau svarbu yra buto apžiūrų organizavimas, derybų ir, žinoma, teisinių ir biurokratinių vingrybių išmanymas. Kartais trūkstamas parašas ar nepastebėta techninė detalė gali sutrikdyti visą pardavimo procesą.

Šiuo atveju gero NT specialisto pagalba gali pasirodyti neįkainojama – jis ne tik patars, kaip geriausia pristatyti jūsų būstą ir bendrauti su klientu, bet ir pasirūpins, kad visi dokumentai būtų tvarkingi. Taip pat, patikimas NT brokeris rekomenduos, į kokius specialistus (matininkus, turto vertintojus, teisininkus ir pan.) geriausia kreiptis.

Dar vienas privalumas tas, kad ilgai dirbantys NT agentai turi potencialių pirkėjų sąrašą, taigi jūsų turtą parduoti gali būti dar paprasčiau.

Žinoma, svarbu pasirinkti tinkamą NT agentą, kuris geriausiai atstovautų jūsų interesus. Kaip tai padaryti?

Pirmiausia reikėtų pasidomėti NT brokerio darbo rezultatais ir klientų atsiliepimais. Susitikite ir pabendraukite gyvai – įsitikinkite, kad suprantate vienas kitą, kad NT agentas išties domisi savo darbu ir mielai nori jums padėti. Bendravimo maniera svarbi – jei specialistas maloniai bendrauja su jumis, greičiausiai taip pat maloniai ir įtaigiai bendraus ir su potencialiais pirkėjais ir padarys jiems gerą įspūdį – tai taip pat padeda parduoti. 

Nebijokite užduoti klausimų, kurie padės įsitikinti agento kompetencija – tik neklauskite, kiek metų žmogus jau dirba šį darbą, nes tai nėra svarbiausias dalykas. Verčiau pasiteiraukite, pavyzdžiui, kokį procentą savo pardavinėjamų butų jam pavyko parduoti per paskutiniuosius metus. Arba paklauskite koks buvo sėkmingiausias pastarojo meto sandoris, kiek objektų parduoda per mėnesį.

Galite paprašyti pasidalinti su jumis pardavimo planu – pasidomėkite, kur ir kaip bus reklamuojamas jūsų nekilnojamas turtas. Galbūt NT agentas jau turi potencialių pirkėjų sąrašą, per kiek laiko jis prognozuoja, kad bus parduota jūsų nuosavybė ir pan. 

Net atidavę pardavimo procesą į NT agento rankas, domėkitės padaryta pažanga ir nuolat palaikykite ryšį. Geras NT specialistas ir pats stengsis jus informuoti apie pardavimo eigą bei pateiks pasiūlymų ir pasidalins savo įžvalgomis.

NT brokerio paslaugos Vilniuje

Tarpininkavimas parduodant nekilnojamą turtą. Ką svarbu žinoti?

Klauskite NT brokerio Darjuš Urbanovič

Tel: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt