You are currently viewing NT brokeris: būsto įsigijimas su paskola. Ką verta žinoti?
NT brokeris: būsto įsigijimas su paskola

NT brokeris: būsto įsigijimas su paskola. Ką verta žinoti?

Statistiškai didžioji dalis žmonių, norėdami įsigyti nuosavą būstą, mina įvairių bankų, kredito įstaigų slenksčius. Siekiant gauti būsto paskolą paprastai iškyla daug klausimų, ypač – jei norima išsiderėti geras paskolos sąlygas. NT brokeris: būsto įsigijimas su paskola. Ką verta žinoti?

Kaip pasakoja NT brokeriai, klientai savo abejonėmis neretai pasidalina ir su jais, todėl yra pasirengę pagelbėti ir išsklaidyti visas dvejones. Tad, būsto įsigijimas su paskola, ką verta žinoti prieš paimant banko paskolą?

Paskola būstui – ypač atsakingas žingsnis, galintis reikšmingai paveikti ne vien jūsų, tačiau ir visos šeimos gyvenimą. Todėl pirkite tik tokį nekilnojamą turtą, kuris atitinka jūsų finansines galimybes, lūkesčius ir yra likvidus – paklausus rinkoje. 

Apie būsto paskolą reikia pradėti galvoti kuo anksčiau – ne tik tuomet, kai pamatote svajonių būstą ar nusprendžiate imti kreditą. Pirmiausia, jums reikės sukaupti pradinį įnašą, kuris šiandien yra būtinas norintiems gauti būsto paskolą. Pradinis įnašas turėtų sudaryti mažiausiai 15 % buto vertės, todėl, uždirbantiems vidutinį lietuvišką atlyginimą, planuoti savo finansus ir taupyti įnašui teks bent kelerius metus. Žinoma, sveikintina, jeigu jau turite sukaupę reikiamą sumą ir galite kreiptis tiesiai į bankus.

Būsto kreditas – labai didelis įsipareigojimas, lydėsiantis ne vieną dešimtmetį. Todėl būtina įvertinti, ar sugebėsite vienu metu mokėti paskolą ir kokybiškai gyventi. Taip pat reikia numatyti savo ateities planus – galbūt planuojate, kad po kelerių metų jūsų namuose lakstys vaikai, galbūt keisite darbą ar karjeros kryptį, o gal norėtumėte kurį laiką pakeliauti po svečias šalis. Žinoma, visų gyvenimo pokyčių nenumatysite, todėl rekomenduojama apsidrausti papildomu draudimu, apsaugosiančiu, jeigu susidurtumėte su netikėtomis asmeninėmis ar sveikatos problemomis. 

Sudarydami būsto kredito sutartį nepasikliaukite vien savo turimomis žiniomis – drąsiai visko klauskite specialistų, kalbėkitės su artimaisiais ar draugais, remkitės kitų žmonių patirtimi ir konsultuokitės su nekilnojamo turto brokeriu. Sutartį privaloma įdėmiai perskaityti, įvertinti siūlomas sąlygas ir prisiimamus įsipareigojimus, atidžiai susipažinti su sutarties punktais, nurodančiais, ką daryti, jei kurį laiką negalėtumėte tinkamai vykdyti įsipareigojimų ar užgriūtų rimti gyvenimiški nemalonumai.

Svarbu įvertinti ir tai, kaip jus mato bankas ar kita kredito institucija. Visų pirma, tikrinama, ar turite pakankamą sumą pradiniam įnašui, kokia jūsų kredito istorija – jeigu ilgus metus vėluodavote mokėti kredito ar kitų finansinių įsipareigojimų įmokas, gali būti sunku įtikinti banką, kad esate patikimas. Taip pat svarbios jūsų, jūsų šeimos, bendraskolio pajamų dydis ir pastovumas.  Taigi, išgirdus vieną „ne“, nereikėtų nuleisti rankų – kreipkitės į kuo daugiau kredito įstaigų ir ieškokite, kur bus pasiūlytos geriausios sąlygos.

Sudarant kredito sutartį jums teks pasirinkti kintamas arba fiksuotas palūkanas. Kintamos gali būti perskaičiuojamos kelis kartus per metus, todėl atitinkamai keisis sumokamos įmokos dydis. Dažniausiai, vertinant visą laikotarpį, pasirinkus kintamas palūkanas už būsto paskolą sumokėsite mažiau. Tuo tarpu fiksuotos palūkanos reikš, kad visą sutarties laikotarpį mokėsite vieną tą pačią įmoką, tačiau yra tikimybė, kad per tą patį laikotarpį sumokėsite kiek didesnę sumą. 

Nepaisant minėtų kriterijų, reikia nepamiršti, kad rengiantis imti būsto paskolą jums teks tvarkyti įvairius nuosavybės dokumentus, mokėti už sutarčių rengimą, kainuos ir būsto įrengimas ar kapitalinis remontas, draudimas. Tai pareikalaus papildomų  finansinių išteklių, kuriuos reikėtų apgalvoti iš anksto. 

Įvertinti savo nekilnojamo turto įsigijimo galimybes ir poreikius, taip pat visais kitais iškilusiais klausimais dėl būsto paskolos, reikiamų dokumentų jums padės Darjuš Urbanovič, patikimas NT brokeris Vilniuje. Turite klausimų? Pakalbam jau dabar!

Profesionalus NT brokeris Vilniuje

NT brokeris: būsto įsigijimas su paskola. Ką verta žinoti?

Užduokite klausimus Urban Estate NT brokeriui Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI