Nekilnojamojo turto rinkos apžvalga ir prognozės 2019 m. Kokios tendencijos vyrauja rinkoje?
Nekilnojamojo turto rinkos apžvalga ir prognozės 2019 m.

Nekilnojamojo turto rinkos apžvalga ir prognozės 2019 m. Kokios tendencijos vyrauja rinkoje?

Nors praėjusiems metams būta įvairių prognozių, nekilnojamo turto rinkai jie buvo sėkmingi. Ekonomika nesulėtėjo ir NT burbulas, kurio kai kurie prognozuotojai baiminosi, nesprogo.

Prognozės yra teigiamos ir šiems metams. Nekilnojamojo turto agentūrų duomenimis, būsto kainos ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose, ir mažesnėse gyvenvietėse  stabiliai po truputį auga, ir ši tendencija turėtų išlikti.

Štai Vilniuje NT kainos nuosekliai, apie 5-6 proc. per metus, auga nuo 2016 m. Tai lemia keletas priežasčių. Pirmiausia, NT rinkos aktyvumą lemia augančios dirbančiųjų pajamas – Statistikos departamento naujausios apklausos atskleidžia, kad namų ūkiai šiemet žymiai palankiau negu prieš metus vertino tiek dabartinę savo finansinę padėtį, tiek jos perspektyvas.

Taip pat sostinėje šiuo metu gyvena kaip niekad daug 30–39 metų amžiaus, stabilias pajamas gaunančių žmonių, kurie ima svarstyti būsto įsigijimo galimybes. Nemažai žmonių nusprendžia imti paskolas būsto įsigijimui dabar, nes nerimauja dėl besikeičiančių būsto paskolų palūkanų normų ir nenori vėliau imti paskolos nepalankesnėmis sąlygomis.

Vilniuje ir Kaune didėja įvairių tipų būsto pasiūla, o tai atveria žmonėms galimybes susirasti sau tinkamiausią naują būstą, tiek gyvenimui, tiek investicijai. Visos šios priežastys lemia didelį NT rinkos aktyvumą, kita vertus, tai, kad Vilniuje ir Kaune yra nemaža naujų gyvenamųjų būstų pasiūla, neleidžia kainoms pernelyg šauti į viršų. 

Galima išskirti ir keletą būsto vietos pasirinkimo tendencijų. Vilniuje pastebimas susidomėjimas centrine miesto dalimi. Anksčiau buvę populiarūs būstai užmiestyje gyventojus kiek nuvylė. Miesto teritorija labai išsiplėtė, atsirado mažyčių gyvenviečių su vos 30-50 gyvenamaisiais objektais, kuriose trūksta paslaugų infrastruktūros, gyventojams pabodo kasdien važinėti iš užmiesčio.

Grįžta centrinės miesto dalies populiarumas, buvę gamyklų pastatai tampa gyvenamaisiais, būstai juose brangsta. Apskritai sparčiausiai brangsta prestižiniai ir vidutinės klasės būstai, o ekonominės klasės nekilnojamasis turtas pinga. Praėjusiais metais Vilniuje būstas miegamuosiuose rajonuose ir toliau pigo, tuo tarpu centrinėje miesto dalyje brango.

Taip pat fiksuojamas ir augantis individualių namų/kotedžų populiarumas, jų ir statoma, ir parduodama daugiau. Galima daryti išvadą, kad palanki ekonominė aplinka ir toliau lems išliekantį nekilnojamojo turto rinkos aktyvumą. Dabar neabejotinai puikus metas parduoti ir pirkti nekilnojąmąjį turtą, o geriausius sprendimus priimti jums padės patyręs ir profesionalus NT brokeris. 

Profesionalus NT brokeris Vilniuje

Užduokite klausimus Urban Estate NT brokeriui Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI