You are currently viewing Areštuoto buto pardavimas
Areštuoto buto pardavimas

Areštuoto buto pardavimas

Gyvenimas nenuspėjamas – gali susiklostyti tokios aplinkybės, kai prireiks parduoti areštuotą nekilnojamąjį turtą. Ar įmanoma tai padaryti? Ką reikia žinoti, norint parduoti areštuotą butą ar namą? Į šiuos klausimus atsako nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič.

Pasak nekilnojamojo turto brokerio, areštuotą turtą parduoti tikrai galima, nors tam yra tam tikrų išlygų. Svarbiausia – norint parduoti areštuotą butą, iš pradžių reikia padengti skolą. Tai galima padaryti įvairiai – pardavėjas gali ieškoti savų lėšų arba, jei skola nėra didelė, jai padengti gali pakakti pirkėjo sumokėto avanso. 

Nekilnojamojo turto brokeriai įspėja, kad tokiu atveju prireiks derybinių įgūdžių – turėsite įtikinti pirkėją, kad sandoris saugus ir pervesdamas avansą jis nepraras pinigų.

Kai įsiskolinimo nebelieka, antstolis gali nuimti buto areštą ir tuomet jau galima kreiptis į notarą, kuris bus atsakingas už pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymą.

Žinoma, gali būti ir taip, kad įsiskolinimas didelis ir vien pirkėjo avanso nepakanka. Ką tuomet daryti? Galima kreiptis į antstolį ir prašyti vis tiek išduoti leidimą buto pardavimui įtraukiant sąlygą, jog pardavimu metu skola bus padengta. Tokiu atveju sandorio sudarymo dieną buto pirkėjas privalo pervesti skolos sumą į antstolio nurodytą sąskaitą. Tuomet buto areštas bus panaikintas ir su tai patvirtinančiu dokumentu galėsite kreiptis į notarą dėl tolimesnio pirkimo-pardavimo proceso.

Kaip matome, norint parduoti areštuotą turtą vilties yra, tačiau tam reikės žinių ir įgūdžių – tiek pirmiausia, ieškant pirkėjo, kurį sudomintų toks turtas ir derantis dėl sąlygų. 

Dvejojant ir norint išvengti klaidų rekomenduojama kreiptis į tokiuose sandoriuose patyrusį nekilnojamjojo turto brokerį. Tarpininkaujant profesionaliam brokeriui areštuoto turto pardavimo sandoriai paprastai vyksta sklandžiau ir greičiau. 

Kompetentingas NT brokeris žinos, į ką atkreipti dėmesį, kokiais dokumentais pasirūpinti ir, labai svarbu – kaip bendrauti su potencialiais pirkėjais. Jis mokės pirkėjui paaiškinti padėtį, išdėstyti situacijos sprendimo eigą, nuraminti būsimą pirkėją, jog sandoris saugus, teisėtas ir negresia prarasti pinigus.

Profesionalus NT brokeris Vilniuje

Areštuoto buto pardavimas

Klauskite profesionalaus NT brokerio! Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI