You are currently viewing Grindų danga namuose – kokią rinktis?
Grindų danga namuose – kokią rinktis?

Grindų danga namuose – kokią rinktis?

Pasak interjero specialistų, grindų danga – labai svarbus namų apdailos elementas. Tinkamai parinkta danga bus patvari, lengvai prižiūrima, suteiks namams jaukumo ir harmoningai derės su visu interjeru. Štai kodėl patartina neskubėti ir gerai apsvarstyti, kokią grindų dangą verta rinktis būtent jūsų namams.

Medinės grindys

Turbūt nesuklysime teigdami, kad ši danga laikoma prabangiausia. Ji itin vertinama dėl savo natūralumo ir jaukumo, kurį suteikia namams. Vis dėlto mediena – gana lepi medžiaga, ant jos ilgainiui atsiranda įbrėžimų, įdrėskimų, taigi kartkartėmis reikės ją renovuoti. Be to, medinę dangą neigiamai veikia drėgmė, taigi ji ne itin tiks prieškambariui ar vonios kambariui. Turbūt geriausia tokią dangą įrengti svetainėje ar miegamajame, kur, užklota dailiu minkštu kilimu, ji atrodys išties jaukiai ir prabangiai.

Parketlentės

Dažnas pasirinkimas vietoje medinių grindų. Parketlentės atrodo labai panašiai į tikras medines lentas, tačiau yra pigesnė alternatyva, šią grindų dangą taip pat nesunku kloti.  Tiesa, parketlentės nusidėvi greičiau nei medžio danga.

Laminatas

Dar viena itin ekonomiška alternatyva medinėms grindims. Laminatas vertinamas ir todėl, kad nereikalauja ypatingos priežiūros. Ši grindų danga yra gana tvirta ir paprastai montuojama. Specialistai įspėja, kad, kaip ir PVC danga, laminatas labiausiai tinka tuomet, kai grindų paviršius lygus.

PVC danga

Ši danga brangesnė už laminatą ar parketlentes, tačiau yra priežasčių, kodėl nemažai žmonių renkasi būtent ją. PVC danga lengvai išklojama, ja padengtos grindys būna šiltos, atsparios vandeniui, gerai sugeria garsą. Dar vienas privalumas – platus dizaino asortimentas, leidžiantis pasirinkti sau tinkamiausią variantą. Kaip trūkumą galima paminėti šios dangos plonumą – jei grindys šiek tiek nelygios, PVC danga nelygumų nepaslėps, jie gali jaustis vaikštant ar ne matytis plika akimi.

Vinilinė grindų danga

Specialistų teigimu, vinilinė grindų danga taip pat tinkamiausia tuomet, kai grindys yra lygios. Šios dangos privalumai: lengva priežiūra, pralaidumas šilumai, ji atspari vandeniui. Verta atkreipti dėmesį, kad padengti grindis viniline danga šiek tiek sudėtingiau nei laminatu ar PVC danga.

Plytelės

Žinoma, konkrečių plytelių savybės priklauso nuo jų gamybai naudotos medžiagos, vis dėlto esama keleto visoms plytelėms būdingų bruožų. Plyteles lengva iškloti ir prižiūrėti, jos tinka visiems kambariams – ir koridoriui, ir virtuvei, ir vonios kambariui. Dar vienas privalumas – platus dydžių, spalvų ir ornamentų pasirinkimas, atveriantis daug galimybių kūrybiškam interjero dizainui.

Kiliminė danga

Turbūt patraukliausia šios dangos savybė – švelnus ir minkštas paviršius, suteikiantis namams jaukumo. Tačiau būtent dėl tokio „lepaus“ paviršiaus šią dangą palyginti sunku prižiūrėti – ji tepli, gali likti neišvalomų dėmių. Be to, kiliminė danga drėksta, taigi netinka vonios kambariui ar virtuvei, o dėl teplumo – ir vaikų kambariui. Kita vertus, tokia švelni, jauki danga gali būti visai geras pasirinkimas suaugusiųjų miegamajam arba svetainei.

Apibendrinant galima teigti, kad idealios grindų dangos nėra – ją renkantis reikia atsižvelgti į savo prioritetus, finansines galimybes, kitus būsto apdailos elementus. Jei dvejojate, pasikonsultuokite su specialistais – tuomet būsite tikri, kad pasirinksite jums tinkamiausią variantą.

Profesionali NT brokerio konsultacija

Grindų danga namuose – kokią rinktis?

Klauskite profesionalaus NT brokerio! Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI