You are currently viewing Kaip parduoti butą su paskola?
Kaip parduoti butą su paskola?

Kaip parduoti butą su paskola?

Gali atsitikti taip, kad įsigiję butą su paskola, panorėsite jį parduoti. Kaip teigia jau ilgai NT srityje dirbantys nekilnojamojo turto brokeriai, jų praktikoje tokių atvejų pasitaiko ir tokio tipo pardavimas nėra toks sunkus, kaip gali pasirodyti.

Pasak NT brokerių, žmonės, nusipirkę butą su kreditu, kartais baiminasi, kad jo parduoti apskritai neleidžiama. Tai netiesa. Tokį būstą galima parduoti ir pats procesas nėra itin sudėtingas. Tiesa, reikia įvykdyti keletą specifinių reikalavimų.

Pirmiausia ir svarbiausia – jei nesate išsimokėję paskolos, butą parduoti galėsite tik gavę kreditoriaus leidimą. Taigi, jei nutarėte parduoti savo būstą, turite kreiptis į kreditą jums suteikusią finansų įstaigą, kad ši išduotų leidimą.

Bankas arba kita paskolą suteikusi įstaiga paruoš jums pažymą, kurioje nurodys, kokiomis sąlygomis galite parduoti įkeistą nekilnojamąjį turtą. Žinoma, kreditorius visada paprašys sumokėti skolos likutį. Ją galėsite padengti už pardavimą gautais pinigais arba savomis lėšomis, jei turtą parduosite pigiau, negu nusipirkote. 

Taip pat galimas variantas, kai likusią skolą už jus padengia jūsų būsto pirkėjas – jis gali pervesti pinigus tiesiai paskolą jums suteikusiai įstaigai.

Beje, paprastai kreditoriaus pažymos galiojimo laikotarpis būna neilgas, todėl rekomenduojama pirmiausia rasti pirkėją, o tada kreiptis į kreditorių.

Ruošiantis parduoti butą su paskola, visada pravartu pasikonsultuoti su NT specialistais. Patyręs NT brokeris padės jums pasirūpinti formalumais, išvengti nesusipratimų ir sklandžiai organizuoti pardavimą.

Nekilnojamojo turto konsultacijos

Kaip parduoti butą su paskola?

Klauskite profesionalaus NT brokerio!

Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI