You are currently viewing Pirtis bute. Ką pravartu žinoti?
Pirtis bute

Pirtis bute. Ką pravartu žinoti?

Daugeliui mūsų pirtis asocijuojasi su maloniu atsipalaidavimu, smagiomis akimirkomis su draugais, ypatingu poilsiu. Turėdami nuosavą būstą žmonės kartais pasvarsto, ar nevertėtų įsirengti tokio pasilepinimui skirto kampelio savo namuose.

NT brokeris Darjuš Urbanovič teigia, kad pirtis nuosavame būste yra gana populiarus pasirinkimas ir ją įsirengti palyginti nesudėtinga, tačiau reikėtų atsižvelgti į keletą svarbių aspektų.

Pirčių tipai – privalumai ir trūkumai

Abu čia aptariamų pirčių tipai turi savų privalumų bei trukumų, abiejų rūšių pirtys, jei jose lepinamasi saikingai, bus naudingos sveikatai. Kurią rinktis – jūsų sprendimas.

Infraraudonųjų spindulių pirtis

Pagrindiniai infraraudonųjų spindulių pirties privalumai – paprastesnis įrengimas bei priežiūra. Tokios pirtys gali būti itin kompaktiškos – net vienvietės! – todėl joms nereikalingas didelis plotas. Viskas, ko būtinai reikia – tai kabina ir infraraudonųjų spindulių šildytuvas, maitinamas elektros energija. 

Pranašumas, palyginti su tradicine pirtimi, akivaizdus – nereikia malkų, vandens, nerūksta dūmai, tereikia įjungti šildytuvą į įprastą elektros tinklą (230V). Dėl tokio paprasto naudojimo ir nedidelių gabaritų infraraudonųjų spindulių pirtį galima įrengti ir vidutinio dydžio bute.

Garinė pirtis

Daugeliui žmonių būtent tokia pirtis yra „tikroji“, atrodo autentiškesnė, todėl ją rinktis kartais paskatina emocinis faktorius – noras turėti tradicinę pirtį.

Tiesa, renkantis tokią pirtį, reikia turėti omenyje, kad jai prireiks daugiau vietos, o darbo bus daugiau nei montuojant infraraudonųjų spindulių pirtį. Pirmiausia – šiai pirčiai reikės atskiros patalpos su krosnele. Dažnai pasirenkamos tradicinės, kūrenamos malkomis krosnelės, o tai reiškia, kad reikės įrengti ir kaminą. 

Be to, reikės pasirūpinti tinkama oro cirkuliacija – tiek garinės pirties viduje, tiek iš pirtį bei iš jos, antraip pirtyje gali įsiveisti grybelis ir pelėsiai. Specialistų teigimu, reikia, kad pirties viduje oras reguliariai keistųsi, idealiu atveju – 6 kartus per valandą).

Dar vienas aspektas, į kurį reikės atsižvelgti – drėgmės izoliacija, kad drėgmė iš pirties neplistų į kitas patalpas. Norint užkirsti tam kelią, svarbu gerai izoliuoti pirties sienas.

Pasak specialistų, nepaisant kiek sudėtingo garinės pirties įrengimo, tokios pirtys išlieka populiarios. Gera žinia ta, kad naujos technologijos siūlo naujų galimybių – nenorintys kūrenti malkų, gali rinktis elektrines krosneles arba kombinuotąsias – elektrines su garo generatoriais. Beje, elektrinės krosnelės palaiko stabilią pirties temperatūrą bei drėgmę, taigi jas naudojant bus mažiau rūpesčių.

Apdailos bei įrengimo subtilybės

Nuspręsti, kokio tipo pirties norite – tik pirmasis žingsnis. Vėliau dar reikės pasirūpinti tinkamu jos įrengimu: pasirinkti tinkamo galingumo krosnelę, interjero apdailą, gultus.

Jei nesate gerai susipažinę su pirties įrengimo subtilybėmis, geriau kreiptis konsultacijos į profesionalus – galbūt net jūsų NT brokeris galės rekomenduoti gerą specialistą? Atkreipkite dėmesį į keletą esminių aspektų.

Pirmiausia – krosnelės galingumas. Reikia apskaičiuoti optimalų jos galingumo ir pirties ploto santykį, kad temperatūra kiltų tolygiai ir būtų pastovi, ne per aukšta ir ne per žema.

Kitas žingsnis – vidaus apdaila. Ką rinktis? Įprastas variantas – dailylentės. Išimtis būtų turkiškos pirtys, kurių vidus išklojamas plytelėmis, tačiau tokioms pirtims reikalingas didelis plotas ir butuose jos neįrenginėjamos. Tuo tarpu mažesnėms, butui tinkamoms pirtims paprastai naudojama liepos, pušies, eglės mediena, prabangesnis variantas būtų kedro medienos lentelės.

Svarbu pasirinkti tinkamą lentelių storį, žinoti, kaip jas sukalti. Vėlgi – kad išvengtumėte klaidų, pasitarkite su patikimu specialistu.

Montuojant gultus taip pat reikia atsižvelgti į keletą dalykų: estetiką, kad gultai derėtų su pirties interjeru, taip pat jų išmatavimus, įrengimo aukštį, medienos tipą.

Kaip matome, įsirengti pirtį bute tikrai įmanoma, o šis darbas bus daug paprastesnis ir sklandesnis, pasitelkus į pagalbą patikimus specialistus. Tuomet galėsite saugiai ir be rūpesčių mėgautis asmeninės pirties teikiamais malonumais!

Profesionali NT brokerio konsultacija

Pirtis bute. Ką pravartu žinoti?

Klauskite profesionalaus NT brokerio! Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI