You are currently viewing NT brokeris: žemės sklypo pardavimas. Ką verta žinoti?
NT brokeris: žemės sklypo pardavimas

NT brokeris: žemės sklypo pardavimas. Ką verta žinoti?

Jei ketinate parduoti savo žemės sklypą, kad tai padaryti būtų paprasčiau ir finansiškai naudingiau, reikia atkreipti dėmesį keletą svarbių detalių. NT brokeris: žemės sklypo pardavimas, ką vertą žinoti?

Svarbiausias dalykas, patikrinkite ar visi žemės sklypo dokumentai tvarkingi, ar yra atlikti kadastriniai ar geodeziniai matavimai, ar Nekilnojamojo turto registro išraše nėra jokių teisinių apribojimų, leidžiančių parduoti žemės sklypą. Pasidomėkite kokios komunikacijos yra sklype ar aplink, inžineriniai tinklai itt. Ir žinoma, įsitikinkite ar visi sklypo bendrasavininkai nori parduoti.

Atsižvelkite į pirkėjui svarbius aspektus – svarbiausi veiksniai daugeliui pirkėjų yra miesto komunikacijos ir privažiavimas. Tiesa, kainą kilstelėti gali ir sklypo aplinka – gražus kraštovaizdis, šalia esantys vandens telkiniai, regioninis parkas ar pan. 

Tačiau daugumai pirkėjų vis dėlto svarbiausi bus praktiniai aspektai – sklypo geologinės, inžinerinės savybės, patogus susisiekimas, vieta. Nuo to ir priklausys žemės sklypo kaina. Profesionalus NT brokeris, gali nemokamai įvertinti jūsų žemės sklypą.

Kaip nustatyti pačiam, kiek vertas jūsų žemės sklypas? Apžvelkite kaimynystėje esančių parduodamų sklypų kainas. Taip pat panagrinėkite įvykusių sandorių statistiką, tarkime, portale ntsandoriai.lt galite peržvelgti jau įvykusių sandorių duomenis –  už kiek buvo parduoti sklypai, panašūs į jūsiškį, toje pačioje kaimynystėje pastaruoju metu.

Svarbiausi klausimai, kuriuos paprastai užduoda kiekvienas sklypo pirkėjas

Parduodant skelbime būtinai paminėkite sklypo paskirtį, tikslias koordinates, privažiavimo sąlygas (ar yra asfaltuotas kelias), ar atlikti sklypo kadastriniai ar geodeziniai matavimai, kokie inžineriniai tinklai jame įrengti. Jei yra sklypo bendrasavininkų arba jis išnuomotas žemės ūkio veiklai, turite apie tai informuoti būsimus pirkėjus.

Parduodant gyvenamosios paskirties žemės sklypus, jei norite suteikti sklypui papildomos vertės, vertėtų parengti projektinius pasiūlymus, kuriuose būtų parodytas galimas pastatų išdėstymas, aukštų planai, automobilių stovėjimo vietos, įvairūs užstatymo variantai. Būsimieji savininkai galėtų lengviau įsivaizduoti įsigyjamo sklypo galimybes, o jus tuo tarpu galėtume parduoti savo žemės sklypą konkurencingesne kaina. 

Taip pat pravartu pateikti pagrindinius inžinerinių tinklų sprendinius, kur galėtų būti prisijungimo taškai ir kiek tai galėtų kainuoti.

NT brokeris: žemės sklypo pardavimas. Ką verta žinoti?

Klauskite profesionalaus NT brokerio! Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič: tel. nr.: +37062659124, el. paštas: darjus@urbanestate.lt

Ieškome pirkimui namų valdos ir žemės ūkio paskirties žemės sklypų Vilniuje ir Vilniaus rajone. Pasiūlykite savo žemės sklypą mums ir mūsų klientams.


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI