Kaip tapti sėkmingu NT brokeriu?
Profesionalus NT brokeris Vilniuje Darjuš Urbanovič

Kaip tapti sėkmingu NT brokeriu?

Būti nekilnojamojo turto brokeriu jums atrodo patrauklus užsiėmimas? Ši veikla išties labai įdomi, dinamiška ir perspektyvi, tačiau tik tuomet, jei gerai ją išmanote ir esate perpratę šio darbo subtilybes. 

Viena vertus, NT brokerio darbas nėra labai lengvas ir toli gražu ne iškart tampa pelningas. Kita vertus, geras ir profesionalus NT brokeris yra atsakingas ir tikrai nesivaiko greito uždarbio, o rimtai žiūri į savo darbą ir nori bei moka padėti klientui.

Kokių savybių reikia norint tapti brokeriu?

Pirmiausia – drąsos ir komunikabilumo, atkaklumo, kūrybingumo ir gebėjimo lanksčiai reaguoti į įvairias situacijas, gebėjimo žvelgti į ateitį ir kantrybės. Taip pat reikia mokėti bendrauti su įvairiais žmonėmis, gebėjimo išklausyti. Tai – asmeninės savybės, tačiau vien jų nepakanka – reikia ir tam tikrų įgūdžių ir žinių – psichologijos, teisės, verslo pagrindų, užsienio kalbų žinių, be to, labai svarbu nuolat mokytis, tobulėti, sekti savo srities naujoves. 

Geras NT brokeris mokosi visą gyvenimą

Profesionalus NT brokeris gerbia savo klientą ir brangina savo reputaciją, todėl nesivaiko greito uždarbio. O stengiasi jam patikėtą objektą parduoti ar išnuomoti taip, kad patenkintas liktų ir pardavėjas, ir pirkėjas. Svarbu būti sąžiningam ir atsiminti, kad gerą reputaciją lengva prarasti, bet sunku susigrąžinti.

Kokių yra būdų vykdyti brokerio veiklą? Galima dirbti savarankiškai, su individualios veiklos pažymėjimu arba verslo liudijimu arba įkurti savo įmonę, kurioje dirbs keletas brokerių.

Realistiški tikslai su konkrečiais veiksmais

Svarbu suplanuoti kaip tuos planus vykdysite, ką reikės padaryti, kad tikslai būtų pasiekti. Kokiam skaičiui klientų per dieną reikės paskambinti, kad sutartumėte dėl susitikimo? Kiek objektų sieksite parduoti per savaitę? Per mėnesį, per metus?

Dirbdami daug metų, ilgainiui sukaupsite patirties ir išmanysite visus NT brokerio darbo aspektus ir sritis, tačiau iš pradžių geriau veikti tikslingiau ir specializuotis siauresnėje srityje, nes iškart visą išmokti bus per sunku. Galima daugiau dirbti su gyvenamaisiais arba, atvirkščiai – negyvenamosios paskirties objektais. Galima rinktis ir tarpininkavimo žemės sklypų pirkime/pardavime kryptį. Kiekvienu atveju reikės specifinių žinių.

Šalti skambučiai

Jei esate naujokas, arba nusprendėte dirbti pardavimų srityje, supraskite, jog šiame darbe reikės nuolat naudoti telefoną – jis būtinas klientų paieškai. Daryti šaltus skambučius yra svarbiausias dalykas pradedantiesiems NT brokeriams, be jų neapsieisite nei vieną dieną.

Turite susitaikyti su viskuo, kas nutinka telefonu bendraujant su potencialiais klientais – girdėsite ir prieštaravimų, ir atmetimo, ir piktų, ir gražių žodžių. Tai – jūsų darbo dalis. Parodžius klientams gerus rezultatus, atsiranda rekomendacijos ir daugiau potencialių klientų, verslas auga.

Savireklama

 Net geriausiam specialistui bus sunku suklestėti, jei niekas apie jį nežinos. Būtina didinti savo žinomumą – nuolat ieškoti naujų galimybių, dalyvauti su nekilnojamojo turto sfera susijusioje veikloje (seminaruose, mokymuose, konferencijose, specializuotuose NT diskusijų forumuose). Jei yra galimybė – rašyti straipsnius ir duoti interviu, konsultuoti žmones, taip pat – domėtis rinkos tendencijomis ir naujovėmis.

Teigiami klientų atsiliepimai yra labai veiksminga reklamos forma, o bloga reputacija gali jus greitai sužlugdyti, todėl svarbu dirbti sąžiningai, atsakingai ir visada siekti geriausio rezultato – tuomet daug įvairovės ir iššūkių siūlanti NT brokerio veikla bus išties įdomi ir pelninga.

Taip pat svarbu yra turėti gerą mentorių ar mokytoją. 

GERIAUSIA INVESTICIJA – Į SAVE!

Profesionalus NT brokeris Vilniuje

Kaip tapti sėkmingu NT brokeriu? Užduokite klausimus Urban Estate NT brokeriui Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI