You are currently viewing NT brokeris: kaip paruošti būstą pardavimui?
NT brokeris: kaip paruošti būstą pardavimui?

NT brokeris: kaip paruošti būstą pardavimui?

Jei susiruošėte parduoti būstą, žinoma, norėtumėte tai padaryti kuo paprasčiau ir pelningiau. Išties, ši procedūra gali būti sklandi ir nesudėtinga, jei tik vadovausitės toliau pateikiamais patarimais. NT brokeris: kaip paruošti būstą pardavimui?

Žinoma, šiuo atveju jums labai padės ir profesionalus NT brokeris, kuris padės priimti racionalius sprendimus: objektyviai įvertinti būsto kainą, pasirinkti kanalus, kuriais ieškosite pirkėjų, patars, kaip būstą tinkamai paruošti pardavimui ir padės koordinuoti visą pardavimo procesą.

Na, o šiame straipsnyje norime atkreipti jūsų dėmesį į keletą esminių dalykų, kuriuos būtina turėti omenyje, rengiantis parduoti būstą.

NT brokeris: kaip paruošti būstą pardavimui?

Ar parduodant nekilnojamąjį turtą gali kilti nesklandumų? Pasitikrinkite, ar turite visus pardavimui reikalingus dokumentus ir leidimus. Galbūt jūsų turtas priklauso daugiau nei vienam asmeniui (tokiu atveju reikalingas jo sutikimas), galbūt yra likę skolų, o gal turtas įkeistas bankui? Jei esate tikri, kad būstą galite parduoti pats, pasirūpinkite reikiamais dokumentais ir proceso organizavimu. 

Pats pirkimo-pardavimo procesas vyksta taip: jums drauge su pirkėju reikės apsilankyti pas notarą – sutarkite konkretų abiems šalims tinkamą laiką. Pirkėjas perves jums pinigus, turėkite omeny, kad, jei pirkimą finansuoja bankas, iki galutinio atsiskaitymo gali praeiti iki 3 savaičių.

Pasirašius pirkimo – pardavimo sutartį ir notarui ją patvirtinus, vykdomas turto registravimas – pirkėjas kreipiasi į VĮ „Registrų centras“, kur įregistruoja įsigytą būstą savo vardu.

Kitas žingsnis – turto įkeitimas bankui (taikoma, kai turtas įsigijimas banko pagalba), ir pagaliau –  pirkimo – pardavimo sutarties įforminimas. Pirkėjui galutinai atsiskaičius su pardavėju, abi šalys vėl kreipiasi į tą patį notaro biurą, kur galutinai patvirtinama pirkimo – pardavimo sutartis, pakvitavimu. 

Pardavus būstą išsikraustymui paprastai skiriamas 1 mėn. laikotarpis, bet, šalims susitarus, gali būti nustatomas ir kitoks terminas.

Gudrybės, padėsiančios parduoti NT

  • Pirmiausia, tvirtai apsispręskite būstą parduoti ir emociškai atsiribokite nuo būsto, kuris greit bus nebe jūsų. Tuomet bus daug lengviau ištarti taip pirkėjui ir nekamuos abejonės, ar tikrai gerai elgiatės, parduodami savo nekilnojamąjį turtą, ryžtingiau priimsite sprendimus ir tvarkysite pardavimo procesus. 
  • Atsikratykite susikaupusių daiktų. Per ilgą laiką žmonės nejučia prikaupia nemažai nereikalingų daiktų, kurie užgriozdina namus. Išmeskite ar išdalinkite nenaudojamus daiktus – namai atrodys tvarkingiau, bus lengviau jiems suteikti reprezentacinę išvaizdą. 
  • Sutvarkykite spintas ir spinteles. Pirkėjai susidarys prastą įspūdį apie namus, jei atidarius spintą,ims kristi šlamštas, padvelks nemalonus kvapas ar išropos vabzdžių! Atminkite – emocinis įspūdis labai svarbus!
  • Išvežkite iš namų daiktus, kurių nebūtina ten laikyti. Tegu jie pabus išnuomotose daiktų sandėliavimo patalpose ar naujajame jūsų būste, o parduodamam būstui verčiau suteikti daugiau erdvės – erdvūs namai daro geresnį įspūdį, pirkėjams bus lengviau judėti kambariuose, neapkrautuose daiktais. Be to, geriau bute ar name nebūtų daiktų, kurių neketinate ten palikti, kad potencialiam pirkėjui nekiltų noras juos pasilaikyti. Jei turite mėgiamų, jums brangių daiktų, kurie su jumis keliaus į naująjį būstą, iškraustykite juos pirmiausia.
  • Atlikite būtiniausius smulkius remonto darbus. Bet kuris patyręs NT brokeris paliudys – prieš pardavimą atliktas remontas apsimoka, nes būsto vertė pakyla. Nebūtina patalpų remontuoti iš esmės, bet esama keleto smulkių darbų, kuriuos atlikti tikrai verta: sutaisykite varvančius čiaupus, sutepkite girgždančias duris, patikrinkite, ar lengvai varstomi stalčiai, langai ir t.t., pakeiskite įskilusias plyteles, perdažykite lubas ir sienas, jei dažai išbluko, susitepė ar nubyrėjo. 
  • Elementaru, bet labai svarbu – išvalykite namus. Sutvarkykite vonios kambarį, išvalykite šaldytuvą, nuvalykite langus ir veidrodžius, patieskite naujus kilimėlius. Pasirūpinkite geru apšvietimu ir maloniu patalpų kvapu.
  • Ir pagaliau – suteikite namams papildomo žavesio apgalvotomis detalėmis. Namai turi pirkėjui kelti malonių emocijų ir asociacijų. Jei parduodate naują būstą, kuriame dar negyventa, gali būti, kad jis pasirodys pernelyg bedvasis ir sterilus. Tokioms patalpoms šilumos ir jaukumo suteiks namų detalės – staltiesės, pamerktos gėlės, namų kvapai, aromatinės žvakės vonioje, šiltų atspalvių kilimėliai ir rankšluosčiai. Tegu pirkėjas pajunta, kaip jauku būtų gyventi tokiuose namuose! Tas pats galioja ir būstui, kuriame jau gyvenama – jis turi dvelkti namų jaukumu. Virtuvėje galite ant stalo padėti vaisių dubenį, svetainėje ant kavos staliuko – knygų ar žurnalų, pasirūpinkite maloniu namų kvapu, jaukiu apšvietimu.

Profesionalus NT brokeris Vilniuje

NT brokeris: kaip paruošti būstą pardavimui?

Užduokite klausimus Urban Estate NT brokeriui Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI