You are currently viewing NT pardavimo mitai
NT pardavimo mitai

NT pardavimo mitai

Pirmą kartą nekilnojamąjį turtą parduodantys žmonės rizikuoja patekti į NT mitų spąstus. NT srityje jau ilgai dirbantys NT brokeriai teigia, jog, tokie mitai, arba klaidingi įsitikinimai, tebėra plačiai paplitę ir gali gerokai apsunkinti jūsų būsto ar kito NT objekto pardavimą.

Toliau apžvelgsime keletą populiariausių nekilnojamojo turto pardavimo mitų ir paaiškinsime, kodėl jie klaidingi.

Pardavinėjant ilgiau pavyks parduoti brangiau

NT brokerių teigimu, iš tiesų yra priešingai. Kai būstas rinkoje užsibūna per ilgai ir nuolat sukasi skelbimų portaluose, pirkėjai jį ima vertinti įtariai: paprastai jie mano, kad, jei būsto parduoti nepavyksta, jis turi kokių nors trūkumų. Tiesa, dažnai nekilnojamasis turtas lieka neparduotas tiesiog dėl per aukštos kainos, tačiau pirkėjai to nežino. Pirkimo psichologija lemia, kad akį greičiau patraukia nauji objektai, tagi, jei konkuruojate su ką tik rinkoje pasirodžiusiu panašiu NT objektu, greičiausiai pralaimėsite. Tikėtina, kad teks mažinti kainą (galbūt net ne kartą) ir gali būti, kad pardavimas bus nuostolingas. 

Pardavimo kaina  = pirkimo kaina + remontui investuota suma 

Deja, ši aritmetika retai pasiteisina praktikoje. Pasak NT brokerių, pirkėjai vertina butą ar namą remdamiesi savo kriterijais ir retai atsižvelgia į tai, kiek pardavėjas išleido remontui ar įrengimui – jie mato galutinį rezultatą ir sprendžia, kiek nori mokėti. Žinoma, pasirūpinti gera būsto būkle reikia, tačiau nesitikėkite, kad didelės investicijos į apdailą atneš reikšmingos grąžos. 

Kiekvienas objektas turi “savo” pirkėją – reikia tik jo sulaukti

Gali būti ir taip, kad “jūsų” pirkėjas ilgai neatsiras, jeigu objektas parduodamas per brangiai arba yra labai specifinis (netipinio išplanavimo, itin mažas, su sunkiai pašalinamais defektais ir pan.). Kartais gali tekti daryti kompromisą ir parduoti mažesnę, nei norėtumėte, kainą arba prisitaikant prie pirkėjo sąlygų. Antraip rizikuojate neparduoti labai ilgai.

Kaimynas parduoda už tiek, aš irgi parduosiu už tiek

Atminkite – kiekvienas NT objektas yra unikalus ir vertinti jį reikia atsižvelgiant į jo ypatybes. Kaimynystėje parduodamų panašių objektų kainos jums gali būti orientyras, tačiau nereikia pasikliauti tik jomis. Jei nesate tikri, kokia reali jūsų būsto vertė, drąsiai kreipkitės į NT ekspertus. Patyręs NT brokeris padės nustatyti jūsų objekto rinkos vertę arba, jei reikės, rekomenduos patikimus turto vertintojus. Tikrai nereikėtų nustatyti aukštos kainos tik remiantis savo lūkesčiais, draugų ar giminaičių patarimais, arba todėl, kad už tiek parduoda kaimynas.  

Būsto pardavimas – ilgas ir sudėtingas procesas

Nebūtinai. Tiesa, jeigu parduodate pirmą kartą ir neišmanote rinkos padėties bei NT pardavimo niuansų, klausimų gali kilti. Tokiu atveju visad pravartu pasikonsultuoti su NT brokeriu. Patyręs NT brokeris patars jums, nuo ko pradėti, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį. Gali būti, kad nutarsite visą procesą patikėti specialistui. Tokiu atveju tikrai išvengsite nereikalingo streso – jūsų nekilnojamojo turto brokeris užtikrins, kad pardavimas vyktų sklandžiai.

Jei pirkėjas domisi, reikia didinti kainą

Jei vos paskelbus apie parduodamą nekilnojamąjį turtą sulaukėte susidomėjimo, gali kilti pagunda didinti kainą. NT brokeriai įspėja, kad tai būtų klaida. Jūsų objektas tikriausiai atkreipė pirkėjų dėmesį, nes yra naujas, gali būti, kad jis patrauklus ir, jei tinkamai įkainotas, nesunkiai jį parduosite. Jei apimti azarto imsite didinti kainą, pardavimo procesas taps ilgesnis, pirmieji pirkėjai praras susidomėjimą, naujų interesantų gali ilgai neatsirasti ir galiausiai teks kainą mažinti. Veltui iššvaistysite laiką ir energiją.

Nekilnojamojo turto konsultacijos

NT pardavimo mitai

Klauskite profesionalaus NT brokerio!

Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI