You are currently viewing NT rinkos kainos nustatymas
NT rinkos kainos nustatymas

NT rinkos kainos nustatymas

Tinkamai nustatyti kainą yra labai svarbu. Viena vertus, parduoti pernelyg pigiai nenorėtumėte, nes patirsite finansinį nuostolį. Kita vertus, pervertinus savo NT objektą ir prašant nepagrįstai aukštos kainos, kyla rizika taip ir nesulaukti pirkėjo ir po to parduoti dar už mažesnę kainą.

Kaip paaiškina nekilnojamojo turto brokeriai, pirkėjai dažnai būna atlikę „namų darbus“ ir neblogai išmano padėtį NT rinkoje. Jie lygina skelbimus, apžiūri ne vieną objektą ir neskuba pirkti, jei mano, kad juos sudominęs nekilnojamasis turtas yra pervertintas. Štai kodėl svarbu atsakingai įvertinti savo parduodamo objekto privalumus ir trūkumus ir nustatyti adekvačią kainą. Tai – išmanymo reikalaujanti užduotis, kuriai verta pasitelkti profesionalų NT brokerį.

Pasak NT brokerių, nustatydami nekilnojamojo turto rinkos kainą, ekspertai analizuoja keletą elementų

Galutinė įvykusių sandorių kaina gali būti kitokia, nei buvo nurodyta pardavimo skelbime. Šiuo atveju NT brokerio paslaugos bus itin naudingos.

Nekilnojamo turto brokeris gali padėti jums sužinoti, kokiomis iš tikrųjų kainomis jūsų apylinkėse pastaruoju metu buvo parduotas panašus turtas. Tokia informacija neskelbiama viešai, ji saugoma registrų centre bei nekilnojamojo turto kompanijų duomenų bazėse.

Dar verta atkreipti demėsį į tai, už kokią kainą parduodami panašūs netoliese esantys objektai, kurių pardavėjai tampa jūsų konkurentais. Tikėtina, kad pigesnio varianto ieškantys pirkėjai derėsis ir su tais pardavėjais, ir su jumis.

Reikia įdėmiai palyginti nekilnojamąjį turtą – kuo kiti butai ar namai panašūs į jūsų, kokie jų trūkumai bei privalumai. 

Taip pat svarbu turėti omenyje, kad nurodyta kaina gali būti ne rinkos kaina, o pardavėjų lūkesčiai. 

Ekspertai sutaria dėl vieno – nepatartina iš pradžių prašyti didelės sumos manant, kad derybų metu vis tiek teks nuleisti kainą. Jei pradinė kaina bus per didelė ir akivaizdžiai skirsis nuo panašių objektų kainos, potencialių pirkėjų net nesulauksite. Tuomet jūsų skelbimas užsibus portaluose, kainą teks mažinti dar labiau, potencialiems pirkėjams kils abejonių, ar objektas tikrai vertas dėmesio, jei taip ilgai neparduotas. Prarasite laiką ir, tikėtina, pinigų, nes gali tekti vėl ir vėl mažinti kainą.

Jei prognozuojama, kad rinka augs, o jūs neskubate parduoti savo turto, NT brokeris gali patarti jums palaukti. Gali būti, kad vėliau pavyks sudaryti pelningesnį sandorį. Kita vertus, jei pardavę savo NT objektą norėsite pirkti kitą, ilgai laukti gali būti nenaudinga, nes už savo pirkinį irgi mokėsite brangiau.

Šias ir kitas NT rinkos subtilybes pasverti ir priimti optimalų sprendimą padės profesionalus nekilnojamo turto brokeris. Jei norite parduoti NT sklandžiai ir jums palankiausiomis sąlygomis, nedvejodami kreipkitės į specialistą.

Profesionalus NT brokeris Vilniuje

NT rinkos kainos nustatymas

Klauskite profesionalaus NT brokerio!

Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI