You are currently viewing NT brokerio paslaugos gyvenantiems užsienyje
NT brokerio paslaugos gyvenantiems užsienyje

NT brokerio paslaugos gyvenantiems užsienyje

  • Post author:
  • Post category:NT naujienos

Jei šiuo metu gyvenate užsienyje, tačiau norėtumėte atlikti nekilnojamojo turto sandorį Lietuvoje, nesibaiminkite – tai padaryti daug lengviau ir paprasčiau, nei daugelis mano.  Ką reikia žinoti, norint pirkti arba parduoti NT negrįžtant į Lietuvą? Savo patarimais dalijasi nekilnojamo turto brokeris Darjuš Urbanovič, teikiantis NT brokerio paslaugas gyvenantiems užsienyje klientams.

Notarinius veiksmus atlikti elektroninėje erdvėje galima nuo 2021 m. liepos 1 dienos. 

Elektroniniu būdu galima patvirtinti NT perleidimo sandorius, hipotekos bei įkeitimos sandorius ir kitus teisinius veiksmus. Toks dokumentų tvarkymo būdas yra visiškai legalus ir saugus – notaras privalo užtikrinti kliento saugumą bei apsaugoti jo interesus: paaiškinti atliekamų veiksmų reikšmę, rezultatus, riziką, atsakomybę ir pan.

Tam, kad galėtumėte naudotis nuotolinėmis notaro paslaugomis, pirmiausia reikia pateikti prašymą pasirinktam notarui, o sulaukus patvirtinimo bei nuorodos, prisijunti portale www.enotaras.lt. Būtina sąlyga yra turėti kvalifikuotą eletroninį parašą, elektroninį spaudą išduotą registų centro arba asmens identifikavimo priemonę ‘Smart-ID’.

Jei nesate tikri, kaip naudotis elektroninėmis notaro paslaugomis ir kokiems veiksmams jos taikomos, visuomet galite pasikonsultuoti su pasirinktu notaru arba jus konsultuojančiu nekilnojamo turto brokeriu, kuris padės išsiaiškinti, kokių reikalavimų reikia paisyti.

Jei neturite el. pasirašymo priemonių, galite palikti įgaliojimą 

Pasak nekilmojamo turto brokerio, tiek perkant, tiek parduodant NT objektą, galima pasirinkti žmogų, kuriuo pasitikite – jis taps jūsų įgaliotiniu ir būtent jis įgaus teisę tvarkyti teisinius formalumus jūsų vardu. 

Kai jau pasirenkate, ką paskirsite savo įgaliotiniu, reikia parengti įgaliojimo dokumentus pas notarą. Vizitą pas notarą reikės susiplanuoti iš anksto. Reikės pasirašyti įgaliojimo dokumentą, kuriame labai svarbu aiškiai išdėstyti, kokias teises turės jūsų įgaliotinis. Pavyzdžiui, ar įgaliotiniui suteikiama teisė atlikti teisinius veiksmus, ar ir pinigines operacijas. Ši dokumento dalis labai svarbi, kad vėliau nekiltų nesusipratimų.

Beje, pasirašant įgaliojimą įgaliojamasis asmuo dalyvauti neprivalo, tačiau būtina notarui pateikti jo duomenis: vardą, pavardę, gyvenamosios vietos adresą bei asmens kodą.

Kaip jau minėjome straipsnio pradžioje, įgaliotiniu gali tapti šeimos nariai, giminaičiai, draugai – iš esmės kiekvienas žmongus, kuriuo pasitikite. 

Vis dėlto, jei nesate patyrę NT pirkimo pardavimo srityje, verta pasisamdyti profesionalų nekilnojamo turto brokerį. Išvengsite smulkių nesutarimų ar nesklandumų, kurių gali pasitaikyti pasiteklus į pagalbą giminaičius. Nekilnojamojo turto sferą išmanantis specialistas užtikrins, kad sandoris vyks sklandžiai ir be trikdžių.

Profesionali NT brokerio konsultacija

NT brokerio paslaugos gyvenantiems užsienyje

Užsisakyk nekilnojamo turto brokerio konsultaciją!

Mes galime parduoti Jūsų Turtą!

Urban Estate NT brokeris Darjuš Urbanovič

Email: darjus@urbanestate.lt

Tel: +370 626 59 124

APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI