You are currently viewing Namo pridavimas
Namo pridavimas

Namo pridavimas

Nekilnojamojo turto objekto registravimas registrų centre – privalomas žingsnis, kurį atlikti reikalauja įstatymai. Svarbu žinoti, kad namo pridavimas registrų centrui būtinas ne tik naujos statybos namams, bet ir kai kuriais kitais atvejais.

Kaip paaiškina nekilnojomojo turto brokeriai, Registrų centrui reikia pranešti ir apie kapitalinį pastato remontą, pastato arbo jo dalies rekonstrukciją bei pakeistą pastato funkciją. Šie veiksmai bus fiksuojami registrų cento duomenų bazėje.

Kada atliekamas namo pridavimas?

Statinio registravimą privaloma atlikti nuo pat pirmojo statybų etapo – iškart pastačius pamatus. Juos būtina užregistruoti. Tai ypač aktualu, jei jums reikalingas kreditas, nes gauti banko paskolą galima tik užregistravus statomą objektą.

Iš pradžių reikia atlikti kadastrinius matavimus, gauti pažymą iš statybos inspekcijos. Tuomet Registrų centras užveda inventorizacinę jūsų statomo NT objekto bylą. Visiškai užbaigus statybas atliekama namo pridavimo procedūra: parengiama namo inventorinė byla, statybos inspekcija išduoda deklaraciją, o Registrų centras – pažymą, kad statyba užbaigta.

Beje, statybas galima registruoti ir atskirais etapais – jei dėl kokios nors priežasties darbai stabdomi, įregistruojama tuo metu baigta statinio dalis, vėliau – kita, ir taip tęsiama iki 100% baigtumo.

Kaip įregistruoti baigtą statyti namą?

Namo įregistravimas atliekamas Nekilnojamojo turto registre. Namo savininkas arba jo įgaliotas asmuo turi pateikti užpildytą prašymą pakeisti kadastro ir registro duomenis. Taip pat reikia pateikti NT objekto kadastro duomenų bylą bei statybos užbaigtumą patvirtinančius dokumentus, kurie, atsižvelgiant į statinio kategoriją, gali skirtis. Informaciją, kokių dokumentų reikia, galima rasti Statybos įstatymo 28 straipsnyje.

Prašymą Registrų centrui galima pateikti šiais būdais:

  • Asmeniškai, prieš tai užsiregistravus pasirinktame Registrų centro padalinyje.
  • Atsiuntus paštu.
  • Elektroniniu paštu, adresu info@registrucentras.lt.  Renkantis šį būdą, būtina turėti patvirtintą elektroninį parašą.
Kodėl verta kreiptis į nekilnojamo turto brokerį?

Namo pridavimas

Klauskite profesionalaus NT brokerio!

Konsultaciją visais NT klausimais jums suteiks nekilnojamojo turto brokeris Darjuš Urbanovič

Tel. nr.: +37062659124

El. paštas: darjus@urbanestate.lt


APIE MANE

ŠIUO METU PARDUODAMI NT OBJEKTAI